tisdag, juli 26, 2016

0 Semesterköper enligt Magic Formula

Så här i semestertider är det verkligen skönt med en mekanisk investeringsstrategi, månadens köp avklarat på 10 minuter :)

Då vi har lagt om strategin från att ombalansera en gång om året till att nu köpa två nya bolag så innebar jobbet att ta en vända till Börsdata för att filtrera fram månadens 20 kandidater. För varje bolag kollar vi sen upp kurs/eget kapital på Avanza. Slutligen sorterar vi listan på stigande kurs/eget kapital och väljer de två högst placerade som ännu inte finns i portföljen.

Förra månaden fick vi in två problemtyngda bolag, SAS och Ericsson, och det var mentalt jobbigt att trycka på köpknappen då vi normalt sett aldrig skulle köpt endera bolag. Den här månaden blev det dock betydligt enklare vid köpet!

Månadens köp

Autoliv

Det anrika Lindblads Autoservice AB som startades som en bil- och traktorreparationsfirma på 50-talet, men som nu har blivit en av de mer välrenommerade bolagen inom fordonssäkerhet. Passiv säkerhet (luftkuddar - ja den heter så på svenska) och aktiv säkerhet (kamerasensorer etc) är de mest kända produktområdena, och Autoliv har definitivt visat framfötterna inom båda områdena. Det här är absolut ett trevligt inslag i den mekaniska portföljen!

Return On Capital : 18%
Earnings Yield : 9%

Bulten

Ytterligare ett fordonsrelaterat bolag tog plats i portföljen. Bolagets produkter är inte elrelaterade och lika avancerade utan är mycket mera jordnära än så. Skruv-, fästelement- och materialexperter med starka kassaflöden och (för fordonsindustrin) höga marginaler är ett bra tillskott till portföljen. Vi ser fram emot 12 månader med Bulten!

Return On Capital : 15%
Earnings Yield : 11.2%

Bloggens uppdateringsfrekvens

Bloggfrekvensen har varit mycket låg ett tag nu och den enda anledningen är att vi nu har tagit semester. Det blir bättre när solen lägger sig tidigare än nu, inom någon månad eller så. Fram till dess blir det ytterst sporadiska inlägg.

Hoppas ni alla har en lika trevlig semester!!


0 comments:

Skicka en kommentar